fredag 23 januari 2009

Resan till Koh Lipe

Torsdagen den 22 jan gick vi upp kl 6.45 för att ta en tidig frukost med mamma o Adam (som alltid är uppe vid 6-tiden, för att sedan bli hämtade av transferbuss (läs:tuktuk) till piren i Saladan där färjan till Koh Lipe skulle gå kl 09.

Vid bokningen av biljetterna reagerade vi både på att tiden var 09 (alltid kl 10 i andra tidtabeller) och att Adam och Alice slapp betala dessa 1050 Bath var som skulle vara nån insurance. Guldställe smålänningen mamma hittat och det blev därför inte så dyrt att åka ner till Koh Lipe. När ingen taxi kommit kl 08.15 bad vi receptionen ringa och då sa hon bara att de hämtar kl 9.15 för att båten går kl 10. Det vet vi väl tänkte vi...Jaja, en caffelatte på Laguna Beach Club, sen hade den timmen gått. Vid ankomst vid piren tar en kille från Tiger Line vouchern, ser fundersam ut och ringer vår travel agent vi hittat på stranden. Sedan vänder han sej till mej (Åsa) och säger att vi måste betala 1050 Bath var för Adam och Alice, vilket jag också "tänkte" det vet jag väl. Men i stället lackade jag ur och sa att vi inte fått den informationen och "it´s his problem" !Han gav oss också fel tid och vi har väntat en timme extra. Wait sa killen och gav mej luren för att själv prata med bossen på Surin Travel. Sorry, sa den lille skiten ! Sorry, I will pay but I come back within 4 daysand I will go to Koh Rok for a daytrip -FOR FREE ! Yes, you will have a god price mama. NO, for free ! See You next week ! Se slängde jag på och gick ombord på färjan som nu skulle ta 5,5h och de serverade ingenting ombord.4h sa Surin Travel, 5,5h var verkligheten. Men, det gick över förväntan och vi stoppade 15 min i Hat Yai därÅsa, Lisa o Alice kunde gå av och köpa en singha och ett paket kex med jordgubbsklet emellan....

Jaja, en caffelatte på Laguna Beach Club, sen hade den timmen gått. Vid ankomst vid piren tar en kille från Tiger Line vouchern, ser fundersam ut och ringer vår travel agent vi hittat på stranden. Sedan vänder han sej till mej (Åsa) och säger att vi måste betala 1050 Bath var för Adam och Alice, vilket jag också "tänkte" det vet jag väl. Men i stället lackade jag ur och sa att vi inte fått den informationen och "it´s his problem" !Han gav oss också fel tid och vi har väntat en timme extra. Wait sa killen och gav mej luren för att själv prata med bossen på Surin Travel. Sorry, sa den lille skiten ! Sorry, I will pay but I come back within 4 daysand I will go to Koh Rok for a daytrip -FOR FREE ! Yes, you will have a god price mama. NO, for free ! See You next week ! Se slängde jag på och gick ombord på färjan som nu skulle ta 5,5h och de serverade ingenting ombord.4h sa Surin Travel, 5,5h var verkligheten. Men, det gick över förväntan och vi stoppade 15 min i Hat Yai därÅsa, Lisa o Alice kunde gå av och köpa en singha och ett paket kex med jordgubbsklet emellan....

Vid ankomst till Koh Lipe kom en longtailboat och lastades full med turister, väskor och vår barnvagn. Efter 2 min gled vi in på Pattaya Beach och vid Bundhha Resort. Endast 10 meter mjölig vit sand att dra sej igenom innan vi stod i receptionen bland alla Italienare och tatuerade människor. Snabb incheckning och till vårt rum. Betydligt lägre standard än tidigare, kvalmigt kokhett i rummet och endast en fläkt, ... men det var okey.Vi badade och skulle sen ta nåt att äta på restaurangen medans Adam skulle få ännu en portion gröt. Han äter inte gärna större bitar än riskorn sen magsjukan och välling går inte.... Oj, jag har packat fel - gröten är inte med säger Björn. Här fanns all typ av mat och underbart god ! Vi tog in en pizza till barnen, som räckte föralla 4, sen gav vi oss ut till bygatan. Det liknar Phi Phi Island för 20 årsedan och är urmysigt. Men efter dagensbåttresa var alla kokta och irriterade på det mesta. Alice orkade inte gå, Lisa fick växtvärk och Adam gnälldekopiöst medans svetten forsade längst kinderna.

På vägen tillbaka gick vi in i receptionen och sa att vi måste dra efter 3 nätter, då vi har glömt medicinernatill lillkillen hemma på Koh Lanta. Med hundögon försökte vi allt att slippa betala alla nätter (vilket varvillkoren där), men den lille bossen stod på sej. Gick dock ner 800 Bath och poängterade att det var ett specialfalll!Vi bokade en speedboat (ska ta 3h, men rekommenderas egentligen itne för barnfamiljer) för nu ska vi hem fort !Vi aklimatiserade oss dock fort och har badat i underbart vatten, firat Alice födelsedag, träffat en Stockholms-familj som vi ätit middag med på kvällarna och barnen leker med deras Arve. Men nu kan vi ju inte ändra oss ;)Koh Lipe var underbart fint och hade varit kanon med något färre eller äldre barn och AC att kyla sej med pådagen !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar