lördag 23 januari 2010

Time for Lime

Lördag och dagens händelse är Time for Lime cooking school kl 16 som Annika och Åsa ska delta på. Dagen bestod som alla andra dagar av sol, lek och bad och sen var kl 15, dags för att packa en liten väska och vandra ner längst stranden. Vid ankomst 10 minuter för tidigt intog vi 1 ½ mojitas var och tog resterande av drinken med oss till teorilektionen. Juni från Norge höll information om allla kryddor, thailändsk matkultur och hur man skär och äter grönsakerna (och vad man INTE äter) i Thailand. Så långt var det väldigt bra och vi var en grupp på 10 personer från 3-4 olika länder. Sugar som var en underbar thailändska som hållit matlagningskursen tidigare hade gift sej med en kund och flyttat till Norge, så nu var det en ny tjej som höll i det. Tyvärr en besvikelse där vi fick titta på mer än att laga själva !! Vi gjorde chicken satay, fried shrimps in chilli, en räksoppa och redsnapper med red currysauce.


Efter drygt 5h vandrade vi hem ihop med ett par från Chile och en tant i 50-årsåldern från Italien. Jaja, vi hade i alla fall haft en barnfri kväll med många skratt och god mat även om vi inte åker hem och lagar det vi åt….


3 kommentarer:

  1. Jag räknar kallt med att Åsa skall bjuda på någon thai när vi ses nästa gång. Kram

    SvaraRadera
  2. Japp, fast inte från den sketmenyn ! Har andra rätter i rockärmen ! puss

    SvaraRadera
  3. Det lät i alla fall gott ;-) Kram

    SvaraRadera