torsdag 7 januari 2010

REGN !

Hasse, Axel, Björn, Lisa, Sandor och Peter fick gå upp kl 7.30 (Björn gick upp 6.45 frivilligt för att springa innan) för att göra sej klara för avfärd 8.30. Vi skickade med långärmade tröjor till Lisa och Axel som är gott rosabrända. Lite molniga dagar har lurat oss och Aloveran är snart slut. Anne, se vår adress på http://www.laguna/ …. !

Även denna morgon kom det ett rejält regn mitt under frukosten och killarna såg lite småmissnöjda ut.
När vi kom ner till båten såg vi att hela horisonten söderut var svart som natten. En positiv thailändare (Chefen för verksamheten som familjen Nyhus stött på tidigare se inlägg från 2009 Resan till Koh Lipe) påpekade glatt att det såg ut att klarna upp och pekade mot horisonten….söderut !!! Efter viss förhandling kom vi fram till att skjuta på utflykten till imorgon och hoppas att vi i alla fall slipper regn. Han sa att det var ok men han var tyvärr tvungen att göra avdrag för maten för dagens resa som redan var inhandlad. Han hade dock inte räknat med 2 slipade säljare som påpekade att det inte var aktuellt speciellt eftersom båten redan gett sig av igen. Han kröp snabbt till korset och tog bort avdraget.
Med tanke på vädret resten av dagen och att de andra båtarna som gav sig av kom tillbaka efter en timme så var det ett klokt beslut. Vi har sällan skådat så mycket regn under en hel dag och vi undrar om det är en tidig regnperiod vi hamnat i.


Kvällen avslutades med besök på Picasso bar där både Lisa och Alice fick instruktioner i POJ (snurrande eldbollar) så nu snurras det för fullt med attrapperna som dom köpte i veckan.

2 kommentarer:

  1. säg bara till så skickar jag mera eller bud med någon som ska ner :-)

    //Anne

    SvaraRadera
  2. Det gäller att ha huvudet på skaft ;-) Nu håller vi tummarna för bättre väder. Fast kanske ändå bra för solbrännan med lite sämre dagar vädermässigt.

    SvaraRadera